Prajitura cu ghimbir
PrinteazaPrajitura cu ghimbir din: faina, zahar, miere, praf de ghimbir, praf de scortisoara, ulei, ou, vanilie, sare.
- 3 căni făină albă de grâu
- 200 g zahăr tos
- 50 g miere de salcâm
- 40 g praf de ghimbir
- 5 g praf de scorţişoară
- 8 linguri ulei
- 1 ou
- 5 g praf vanilie
- 5 g sare
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sarea, praful de ghimbir, de scorţişoară şi de vanilie, un sfert de pahar cu apă, zahărul, mierea şi utieiul.
Se omogenizează totul, fără însă a se frământa prea mult. Aluatul rezultat se întinde într-o tavă de cuptor, unsă cu unt şi presărată cu puţină faină. Se coace la foc potrivit.
NOTĂ: Se pot presăra deasupra cu migdale prăjite în unt sau natur.
Pofta buna!