Prajitura cu ghimbir si nucsoara

Printeaza

Prajitura cu ghimbir si nucsoara din: morcovi, zahar, oua, faina, scortisoara, ghimbir, nucsoara, smantana, frisca.

Ingrediente:Prajitura cu ghimbir si nucsoara

  • 100 g morcovi
  • 10 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu vârf de făină
  • scorţişoară
  • ghimbir
  • nucşoară
  • o lingură smântână
  • 150 ml frişcă lichidă
  • nuci caramelizate

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă, se fierb şi apoi se mixează pentru a obţine un piure. Se adaugă făina, ouăle, aromele, smântână şi se amestecă.

Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu unt şi se coace 15 minute.

Se bate frişca rece şi apoi se aşază în cupe sau pahare în straturi cu prăjitura de morcovi. Se aduce la masă cu nuci caramelizate mărunţite deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.