Prajitura cu gem si coaja de lamaie

Printeaza

Prajitura cu gem si coaja de lamaie din: oua, zahar, ulei, coaja de lamaie, faina, esenta de vanilie, praf de copt, gem.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_si_coaja_de_lamaie

  • 5 ouă
  • un pahar zahăr
  • un pahar ulei
  • coaja unei lămâi
  • 300-400 g făină
  • esenţă vanilie
  • 2 pliculeţe praf de copt
  • gem, după gust

Mod de preparare:

Se măsoară zahărul cu un pahar de apă, normal, de 200 ml, şi se pune într-un castron.

Se adaugă 3 ouă si 2 gălbenuşuri, se freacă şi, după ce se obţine o cremă spumoasă, se adaugă uleiul, amestecând.

Praful de copt se amestecă în făină, se cerne şi se adaugă puţin câte puţin, pentru a forma un aluat.

Se bat albuşurile şi se adaugă spuma, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie, se amestecă şi apoi se ung mâinile cu ulei şi se frământă puţin.

Se opreşte din aluat o cantitate de mărimea unei portocale şi i se adaugă puţină făină pentru a fi mai tare.

Aluatul se pune în tavă, se întinde dea­supra gemul, după gust, si se presară restul de aluat fărâmiţat între degete sau trecut prin râzătoare.

Se dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească in tavă.

Prajitura cu gem si coaja de lamaie

Prajitura_cu_gem_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.