Prajitura cu gem si ciocolata neagra

Printeaza

Prajitura cu gem si ciocolata neagra din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, gem, faina de migdale, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_si_ciocolata_neagra

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 40 g zahar pudra
  • un ou
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 300 g gem
  • 200 g faina de migdale
  • 130 g unt moale
  • 120 g zahar
  • 3 oua

pentru servit:

  • 100 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahărul pudră şi untul tăiat cuburi. Se adaugă sarea şi oul bătut şi se amestecă până ce se obţine un aluat omogen.

Separat, se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos şi se adaugă ouăle si făina de migdale.

Aluatul se întinde si se transferă în tava de copt unsă cu unt si tapetată cu făină. Se dă la rece o oră.

Se pune gemul si deasupra amestecul de făină de migdale. Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute.

Se serveşte cu ciocolată topită.

Prajitura cu gem si ciocolata neagra

Prajitura_cu_gem_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.