Prajitura cu gem si ciocolata alba

Printeaza

Prajitura cu gem si ciocolata alba din: făină, ciocolată albă, bicarbonat, praf de copt, sare, apa, unt, zahar, oua, lapte batut, gem, dupa gust, fructe de sezon, frişcă lichidă.

Prajitura_cu_gem_si_ciocolata_alba

Ingrediente pentru blat:

  •  175 g ciocolată albă
  •  310 g făină
  •  o linguriţă bicarbonat
  •  1/2 linguriţă praf de copt
  •  1/2 linguriţă sare
  •  125 ml apă
  •  225 g unt
  •  300 g zahăr
  •  3 ouă
  •  250 ml lapte bătut

Ingrediente pentru umplutură:

  •  gem, după gust
  •  150 g ciocolată albă
  •  150 g frişcă lichidă
  •  fructe de sezon

Mod de preparare:

Se amestecă făina, bicarbonatul, pra­ful de copt si sarea si se lasă deoparte. Cele 175 g ciocolată albă se pun într-o crăticioară cu apa caldă si se pun pe foc. Se amestecă şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se amestecă untul cu zahărul pentru a obţine o cremă spumoasă în care se adau­gă ouăle si se amestecă după fiecare ou. Se pune făina alternativ cu laptele bătut, se amestecă si apoi se pune ciocolata topită.

Se toarnă aluatul în tavă si se coace 35 de minute, după care se lasă să se răcească în totalitate.  Se taie blatul si se asază alternativ cu ge­mul $i ciocolata albă topită si amestecată cu frişca lichîSâ. Se decorează cu restul de ciocolată albă rămasă si fructe de sezon.

Prajitura cu gem si ciocolata alba

Prajitura_cu_gem_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.