Prajitura cu gem si bezea

Printeaza

Prajitura cu gem si bezea din: oua, iaurt, faina, zahar, unt, lamaie, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura cu gem si bezea

  • 4 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 250 g iaurt
  • 200 g făină
  • 150 gzahăr
  • 50 g unt topit
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când acesta se topeşte. Se adaugă iaurtul şi untul topit şi se omogenizează.

Se bat spumă cele două albuşuri şi se încorporează în compoziţie, apoi se adaugă făina, praful de copt şi coaja de lămâie.

Aluatul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 de grade, timp de 20 de minute. Blatul trebuie să rămână uşor moale şi umed.

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă pe rând cele două linguri de zahăr pudră şi se amestecă în continuare, până când se topeşte zahărul.

Se scoate blatul din cuptor, se toarnă deasupra lui gemul de prune sau se aşază prunele tăiate în jumătăţi, iar peste acestea seîntinde spuma de albuşuri.

Peste bezea se presară nucile mărunţite şi tava se ţine la cuptorîncă 15 minute sau până când se rumeneşte bezeaua.

Prăjitura se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie cu un cutit umezit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.