Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta

Printeaza

O reteta de prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta din: faina, margarina, zahar, praf de copt, apa minerala, zeama de lamaie, pesmet, si gem de fructe de padure

Ingrediente:Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 250 margarina
  • 100 g zahar
  • un pachet praf de copt
  • 2-3 linguri apa minerala
  • zeama de la o lamaie

pentru crema:

  • 2 linguri pesmet
  • 50 g margarina topita
  • 2 linguri gris
  • un plic de zahar vanilat
  • 300 g gem de fructe de padure

pentru aluatul nisipos:

  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 150 g margarina
  • un pachet zahar vanilat

 

Mod de preparare:

In făina cernută cu pra­ful de copt stins în zeama de lămâie, se pune marga­rina tăiată cubuleţe şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. Pentru cremă, se pune apa să fiarbă şi se amestecă cu grişul, până începe să se îngroaşe. Se lasă să se răcească.

După ce s-a răcit grişul, se amestecă cu zahărul, vanilia, gemul şi pesmetul. Se scoate coca, se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se aşază pe tavă şi se întinde crema uniform.

Se bagă la cuptorul bine încins şi, cu 15 minute înainte, se presară aluatul nisipos, care se obţine prin amestecarea tuturor ingre­dientelor.

Se mai lasă puţin în cup­tor şi se serveşte ornată cu fructe confiate sau din dulceaţă şi cu frunze de mentă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.