Prăjitură cu gem, frisca si biscuiti

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu:biscuiti, gem, nuci, stafide, sirop, rom, frisca.

 

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi
  • 400 g gem acrişor
  • 200 g nuci măcinate
  • 100 g stafide
  • 200 ml sirop preparat din 100 ml apă şi 100 g zahăr
  • 1 esenţă de rom
  • 300 g frişcă

 

Mod de preparare:

Prepari întâi siropul din zahăr şi apă şi îl laşi să se răcească. Intre timp, pregăteşti o tavă sau un platou cu marginile puţin îndo­ite şi aşezi un prim strat format din biscuiţi însiropaţi.

Peste biscuiţi, întinzi jumătate din cantita­tea de gem, apoi 100 g nuci măcinate şi 50 g stafide. Aşezi cel de-al doilea strat de biscuiţi înmuiaţi, pui restul de gem, nuci şi stafide. Acoperi cu un ultim strat de biscuiţi însiropaţi.

La final, îmbraci prăjitura cu frişcă bătută, o decorezi cu stafide, nuci măcinate sau nucă de cocos colorată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.