Prajitura cu gem de prune si branza de vaci

Printeaza

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci din: branza de vaci, ou, ulei, lapte, zahar, coaja de lamaie, faina, praf de copt, gem de prune.

Ingrediente:Prajitura cu gem de prune si branza de vaci

  • 200 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 100 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 400 g făină
  • 1 praf de copt
  • 250 g gem de prune

 

 

Mod de preparare:

Amesteci în:r-un castron brânza de vaci, bine stoarsă, cu oul, uleiul, zahărul, laptele şi coaja de lămâie. Adaugi treptat făina ş praful de copt stins în puţină zeamă de lămâie sau sifon şi omogenizezi bine alu­atul.

Il împărţi în două părţi din care întinzi două foi (30 x 40 cm). Prima foaie o aşezi într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină (sau foloseşti nârtie de copt).

Torni apoi gemul de prune şi aşezi şi a doua foaie. Coci prăjitura la foc potrivit. O pudrezi cu zahăr farin după ce s-a răcit.

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci

Prajitura_cu_gem_de_prune_si_branza_de_vaci

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu dulceata de visine
  • prăjitură cu gem de prune
  • prajitura cu brinza de vaci

2 comentarii

  1. Diana Maria

    Eu asa fac prajitura asta:

    Ingrediente:

    aluatul fraged: 300 g faina
    100 g zahar
    200 g unt
    1 ou
    un praf de sare
    un varf lingurita praf de copt
    1lg otet

    umplutura: 300 g branza de vaci
    3 linguri de zahar
    2 oua
    vanilie
    gem mai acrisor

    Si asa o prepar:

    Pentru aluat se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul, praful de copt peste care punem otetul si sarea, se framanta bine apoi ii dam o forma de mingie aluatului.
    Se lasa cateva ore la rece, apoi se imparte in doua si se intinde pentru a se face foile de placinta.
    Pentru umplutura, ouale se bat cu zaharul pana devin omogene, se adauga apoi peste branza se incorporeaza amestecul.

    Se aseaza prima foaie de placinta, apoi se pune un strat de gem de prune si peste se toarna compozitia de branza, se aseaza cel de-al doilea strat de aluat peste si se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-40 minute sau pana ce foaia este coapta.

  2. Ana Maria Bortescu

    E buna prajitura cu gem!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.