Prajitura cu gem de caise

Printeaza

Prajitura cu gem de caise din: caise confiate, gem de caise, unt, zahar, esenta de vanilie, faina, orez macinat.

Ingrediente: Prajitura_cu_caise

  • 200g de caise confiate, tocate
  • 4 linguri gem de caise
  • 250g de unt, tocat
  • 100g de zahar
  • 1 linguritta esenta de vanilie
  • 250g de faina
  • 40g de orez macinat sau faină de orez

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C, unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de prajitura, cu latura de 20cm. Pune caisele si gemul intr-o craticioara, cu 4 linguri de apa, fierbe-le la foc mediu pana cand amestecul se ingroasa, apoi zdrobeste caisele putin cu o furculita si lasa totul deoparte pentru a se raci.

Pune untul, zaharul si vanilia intr-un bol mare si amesteca-le cu un mixer pana cand obtii o crema deschisa la culoare si aerata. Adauga faina si orezul macinat si amesteca aluatul astfel format cu ajutorul unei linguri de lemn, iar apoi direct cu mana. Imparte-l in 2 bucati.

Foloseste-ti degetele pentru a intinde o bucata de aluat fraged pe fundul tavii, intinde pe ea caisele, lasand o mica margine de jur imprejur. Intinde aluatul ramas sub forma unui patrat cu latura de 20cm si asaza-l peste umplutura de caise.

Fa o adancitura cu degetele de jur imprejurul prajiturii, pe margini, apoi inteap-o pe toata suprafata cu o furculita. Coace placinta 25-30 de minute, pana cand incepe sa devina aurie spre exterior. Las-o sa se raceasca in tava, apoi presara pe ea zahar si tai-o in 16 patrate.

Prajitura cu gem de caise

Prajitura_cu_caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.