Prajitura cu fructe de toamna

Printeaza

Prajitura cu fructe de toamna din: mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, scortisoara, zahar, zahar pudra, cuisoare, prune, piersici, faina, margarina, ou, sare, apa, rece otet, zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura cu fructe de toamna

Pentru umplutură:

  • 500 g mere rase
  • 500 g pere rase
  • 200 g biscuiţi cu cacao
  • 50 g margarină
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2-3cuişoare
  • 10 prune
  • 10 piersici (din compot, în extrasezon)

Pentru foi:

  • 400 g făină
  • 250 g margarină
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 3 linguri apă rece
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci merele şi perele rase, împreună cu margarina şi zahărul, până se înmoaie. Apoi presari scorţişoară şi dai la rece compoziţia.

Pregăteşti foile aşa: Amesteci bine făina cu margarina, pui apa, oţetul, oul, sare, zahărul, zahărul vanilat şi frămânţi un aluat, pe care îl laşi la rece 30 de minute. Prunele şi piersicile le tai sferturi, imparţi aluatul în două, aşezi o foaie în tavă, peste care pui jumătate din amestecul de mere.

Peste ele pui un rând de biscuiţi, apoi sferturile de prune şi piersici intercalate. Acoperi din nou cu biscuţi, apoi restul de mere şi cea de-a doua foaie, peste umplutura de mere.

Inţepi foaia cu o furculiţă, din loc în loc. Coci aproximativ 45 de minute prăjitura. Macini 2 linguri zahăr cu 2-3 cuişoare şi le presari peste prăjitura călduţă.

 

Prajitura cu fructe de toamna

Prajitura cu fructe de toamna

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna prajitura?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.