Prajitura cu frisca si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu frisca si ciocolata din: iaurt, faina, unt, sare, zahar, ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_frisca_si_ciocolata

pentru foi:

  • 9000 g iaurt
  • 900 g faina
  • 400 g unt
  • o lingurita sare
  • 50 g zahar

pentru crema:

  • 500 g ciocolata rasa cu lapte
  • 500 g ciocolata rasa amaruie
  • 400 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru foi, se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn, apoi se amestecă cu degetele şi se adună într-o bilă care se pune la frigider 30 de minute.

Aluatul se scoate de la frigider de 6 ori, se întinde de fie­care dată în alt sens şi se pune la frigider de 6 ori câte 30 de minute.

După expirarea timpului, se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi apoi se taie în 4 foi lungi, de mărimea tăvii de finisat prăjitura.

Fiecare foaie se coace timp de 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească foarte bine.

Pentru cremă, se amestecă pe foc cele două tipuri de ciocolată şi 100 ml frişcă. Se topesc pe foc şi apoi se lasă să se răcorească.

Se bate restul de frişcă şi se amestecă împreună cu ciocolata topită.

Se aşază foi alternativ cu cremă şi se dă la frigider de pe o zi pe alta. Se serveşte cu zahăr pudră sau bombonele.

Prajitura cu frisca si ciocolata

Prajitura_cu_frisca_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.