Prajitura cu frisca si ciocolata neagra

Printeaza

Prajitura cu frisca si ciocolata neagra din: ciocolata, unt, cacao, faina, praf de copt, sare, oua, zahar, cafea, frisca, sos de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_frisca_si_ciocolata_neagra

  • 170 g ciocolată neagră
  • 85 g unt
  • 25 g pudră de cacao
  • 105 g făină
  • 2 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 60 ml cafea

Pentru ornat:

  • 300 ml friscă de 32% grăsime
  • sos de ciocolată, opţional

 

Mod de preparare:

Tapetezi o tavă de copt. Untul, ciocolata şi cacaua le pui pe baie de aburi, la topit. Amesteci pentru a obţine o textură cât mai cremoasă. Lasi la răcit.

Separat, baţi ouăle cu zahărul până când se îngroaşă compoziţia şi se deschide la culoare. Adaugi crema de ciocolată răcită, amesteci şi torni cafeaua în fir subţire.

Combini făina cu praful de copt, le cerni împreună, presari sarea şi continui să amesteci până când făina este perfect încorporată.

Torni compoziţia în tavă şi coci 30 de minute. Scoţi şi laşi la răcit. Baţi frişca rece şi întinzi pe deasupra prăjiturii. Poti servi cu sos de ciocolată.

Prajitura cu frisca si ciocolata neagra

Prajitura_cu_frisca_si_ciocolata_neagra

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.