Prajitura cu frisca proaspata

Printeaza

Prajitura cu frisca proaspata din: frisca, zahar, biscuiti, nuci, fructe.

Ingrediente:Prajitura cu frisca proaspata

  • 500 ml frişca proaspătă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2-3 foi de gelatină
  • 150 g bis­cuiţi
  • 10-12 nuci sau 100 g migdale dulci
  • fructe zaharisite

 

Mod de preparare:

Folosim frişcă obţinută din smântână dulce. Punem frişca într-o cratiţă cu gura largă, o batem cu telul sau o mixăm, după ce am pus zahăr în porţii de 1-2 linguri.

Tăiem miezul de nucă sau migdalele mărunt, amestecăm cu frişca. Punem peste frişcă biscuiţi trecuţi pe râzătoare sau cozonac bine fărâmiţat şi fructe zaharisite tăiate mărunt.

Pentru ca prepa­ratul să nu cadă punem în compoziţie gelatină înmuiată în apă caldă şi strecurată. Amestecăm bine, răstumăm conţinutul în castron mare de sti­clă sau în compotieră.

Ţinem la rece 2 ore, servim în pahare sau boluri, lângă fursecuri sau pişcoturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.