Prajitura cu foi si frisca

Printeaza

Prajitura cu foi si frisca din: faina, oua, lapte, ulei, zahar, lamaie, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura cu foi si frisca

Pentru foi:

  • 700 g făină
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 10 linguri zahăr
  • o linguriţa bicarbonat de amoniu
  • o lingură zeamă de lămâie
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 500 ml frisca lichida
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g ciocolată neagră
  • un plic gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru foi, ouăle se amestecă bine cu laptele, uleiul, zahărul si praful de sare. Se mixează uşor, se adaugă bicarbonatul de amoniu stins în zeama de lămâie, după care se adaugă treptat făina.

Se frământă cu mâna până se obţine un aluat care se împarte în cinci bile, care se întind cu sucitorul pe mărimea formei de copt şi se coc pe dosul tăvii.

Gelatina se prepară conform indicaţiilor de pe pachet si se amestecă apoi cu frişca lichidă. Se bate bine si se amestecă cu zahărul pudră.

Intr-o tavă se asază alternativ foile de prăjitură cu frişca bătută. Se lasă trei ore la rece, după care se serveste cu ciocolată tăiată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.