Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac

Printeaza

Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac din: unt, zahar, lapte, faina de porumb, faina de grau, fasole rosie, zahar, ulei, esenţă vanilie, seminţe de dovleac descojite, oua.

Prajitura_cu_fasole_rosie_si_seminte_de_dovleac

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 32 g zahăr
  • 1 1/2 lingură lapte
  • 3 linguriţe făină de porumb
  • 180 g făină de grâu

Pentru umplutura:

  • 500 g fasole roşie
  • 500 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriţa esenţă vanilie
  • 50 g seminţe de dovleac descojite
  • 8 gălbenuşuri

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare:

Baţi untul cu zahărul până când devine pufos, torni lap­tele şi amesteci bine. Adaugi făina, continuând să amesteci, până obţii un aluat. îl dai apoi la frigider o jumătate de oră.

Pentru umplutură, fierbi fasolea bine şi apoi o scurgi. O pui în blender cât este fier­binte. Mixezi şi torni pasta obţinută, împreună cu zahă­rul, într-o tigaie (sau wok) şi amesteci încontinuu pentru a nu se lipi.

Când compozi­ţia este foarte densă, adaugi uleiul şi vanilia. Continui să amesteci. Este gata când pasta nu mai lasă urme pe pereţii tigăii. Pui într-un bol şi bagi la frigider. Când pas­ta s-a întărit, o amesteci cu miejii de seminţe de dovleac.

Impărţi pasta în 8 porţii, iar cele 8 gălbenuşuri, le pui se­parat, fără a se sparge Sau a se amesteca unele cu altele. Scoţi aluatul de la frigider şi îl împărţi în 8 porţii egale, încingi cuptorul.

Apeşi cu mâna fiecare bucată de pas­tă de fasole, iar în mijlocul ei pui câte un gălbenuş crud şi îi dai iarforma unei bile. Repeţi cu fiecare din cele 8 porţii. Le dai deoparte.

Apoi iei câte o bilă de aluat, o presezi de masă cu palme­le, îmbraci fiecare mingiuţă de pastă de fasole. Procedezi aşa cu toate.

Ungi fiecare bilă cu amestec de gălbenuş şi lapte şi le dai la cuptor 20 de minute sau până când de­vin auriu-arămii. Le serveşti calde.

Prajitura cu fasole rosie si seminte de dovleac

Prajitura_cu_fasole_rosie_si_seminte_de_dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.