Prajitura cu expresso, cirese si frisca

Printeaza

Prajitura cu expresso, cirese si frisca din: zahar, oua, frisca lichida, cafea espresso concentrată, biscuiţi cu cacao, cireşe.

Prajitura_cu_expresso_cirese_si_frisca

Ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 30 ml cafea espresso concentrată
  • circa 300 g biscuiţi cu cacao
  •  200 g cireşe bine coapte, pentru topping şi decor

 

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr, pe baie de aburi. Stingi focul şi adaugi cafeaua. Laşi crema să se râcească, apoi încorporezi frişca bătută. Amesteci totul foarte bine.

Tapetezi cu folie de plastic o tavă mică pentru chec sau mici forme drept­unghiulare, rezistente la variaţii de temperatură. Torni o treime din cremă şi introduci tava în conge­lator pentru 20 de minute.

Scoţi tava de la rece şi acoperi compoziţia cu un strat de biscuiţi. Torni în strat încă o treime din cremă, laşi din nou să se închege timp de 30-40 de minute, apoi repeţi stratu­rile şi păstrezi desertul în frigider pentru 2-3 ore.

Speli cireşele. Păstrezi câteva pentru decor, iar restul le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le fierbi împre­ună cu zahărul rămas ori după gust. Amesteci până obţii un sos omogen, nu prea vâscos.

Torni sosul rece de fructe peste porţiile de parfe. Decorezi cu fructe proas­pete şi serveşti parfeul imediat.

Prajitura cu expresso, cirese si frisca

Prajitura_cu_expresso_cirese_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.