Prajitura cu dulceata si alune

Printeaza

Prajitura cu dulceata si alune din: unt, zahar, lamaie, oua, faina, amidon, praf de copt, lapte, alune, dulceata.

Ingrediente:Prajitura cu dulceata si alune

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 2 albuşuri
  • 125 g făină
  • 125 g amidon
  • 1 praf de copt

Pentru cremă:

  • 300 g unt
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g amidon
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie, după gust
  • 75 g alune coapte, măcinate
  • dulceaţă, după gust

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freci untul spumă cu zahărul. Tomi zeama de lămâie şi presari zahărul vanilat.

Amesteci şi încorporezi ouăle, unul câte unul, apoi adaugi făina amestecată, în prealabil, cu amidonul şi praful de copt, omogenizezi şi pui albuşurile spumă. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încins aproximativ o oră.

Il ţii la rece şi tai blatul în trei felii.

Pentru cremă, dizolvi amidonul în 100 ml de lapte, iar restul îl pui la fiert cu zahărul şi-l amesteci până când se topeşte. Incorporezi amidonul şi fierbi până când se îngroaşă.

Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi dai la răcit. Baţi untul, apoi îl omogenizezi în cremă, lingură cu lingură.

Aşezi prima felie de blat pe un platou, o ungi cu dulceaţă şi cu o parte din cremă, pui cea de-a doua felie, procedezi la fel şi adaugi ultima felie de blat.

Amesteci crema rămasă cu jumătate din alunele măcinate şi o întinzi deasupra prăjiturii, presari restul de alune şi aşezi fructe din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.