Prajitura cu dovlecei si migdale

Printeaza

Prajitura cu dovlecei si migdale din: faina, malai, zahar, ulei, dovlecei, oua, nuca, migdale.

Ingrediente:Prajitura cu dovlecei si migdale

  • 200 g dovlecei
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr brun
  • 100 ml ulei
  • 100 g mălai
  • 100 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de scorţişoară
  • 150 g nucă tocată
  • 3 albuşuri
  • migdale

 

Mod de preparare:

Se rad 200 g dovlecei cruzi (cu tot cu coajă).

Se mixează 3 gălbenuşuri cu 150 g zahăr brun; se adaugă dovleceii şi 100 ml ulei. Se încorporează pe rând 100 g mălai, 100 g făină amestecată cu 1/2 plic praf de copt, 1 praf de scorţişoară, 150 g nucă tocată şi, la final, 3 albuşuri bătute. Se toarnă într-o tavă cu hârtie de copt, iar deasupra se pun bucăţele de rahat.

Se preîncălzeşte cuptorul la 175°C, se coace cca 40 minute. Se porţionează doar după ce s-a răcit complet şi se serveşte presărat cu migdale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.