Prajitura cu dovleac si struguri

Printeaza

Prajitura cu dovleac si struguri din: dovleac, zahar, ulei, faina, struguri, portocala, scortisoara, praf de copt, pesmet, lamaie, apa.

Ingrediente:Prajitura cu dovleac si struguri

Blat:

  • 2 căni de dovleac plăcintar ras
  • 150 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 3 căni făină
  • 300 g struguri albi si negri
  • 1 portocală
  • 1 linguriţă scorţiţoară
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pesmet

Jeleu:

  • 3 căni de dovleac plăcintar ras
  • 200 g zahăr
  • zeamă de la o lămâie
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 1 cană mică de apă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, într-un vas se amestecă zahărul cu uleiul, apoi se adaugă dovleacul ras, scorţişoară,
sucul de portocală, coaja rasă de portocală, făina cernută şi praful de copt.

Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Boabele de struguri se dau prin pesmet pentru a absorbi excesul de umezeală şi se aşază deasupra compoziţiei.

Se introduce tava în cuptorul încălzit, la foc potrivit, pentru o oră. Când este gata, se scoate prăjitura şi se lasă la răcit.

Pentru jeleu se fierbe un sirop din apă, zahăr şi zeamă de lămâie, apoi, când este legat, se adaugă dovleacul ras şi sarea de lămâie.

Când este legat, se lasă la răcit şi se dă prin blender sau robot, până devine ca o pastă fină.

Se toarnă peste prăjitura răcită şi se introduce la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.