Prajitura cu dovleac si glazura

Printeaza

Prajitura cu dovleac si glazura din: faina, zahar pudra, oua, unt, stafide, lpiure de dovleac, scortisoara, praf de copt, nucsoara, crema de branza, zahar pudra, unt.

Ingrediente:Prajitura_cu_dovleac_si_glazura

  • 300 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 150 g stafide lasate la inmuiat in esenta de rom, timp de 1 ora
  • 500 g piure de dovleac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita nucsoara

pentru glazura:

  • 250 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul pudră, până ce ouăle se albesc. Adaugi untul topit şi piureul de dovleac. Amesteci. Adaugi stafidele. Omogenizezi. Amesteci toate ingredientele uscate şi le adaugi peste compoziţia cu ouă. Omogenizezi.

Căptuşeşti o tavă cu hârtie de copt, întinzi compoziţia şi coci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 40 de minute.

Pregăteşti glazura: Mixezi untul cu zahărul pudră, adaugi crema de brânză şi omogenizezi. Intinzi glazura peste blatul răcit şi introduci tava pentru 10 minute, în congelator.

Prajitura cu dovleac si glazura

Prajitura_cu_dovleac_si_glazura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.