Prajitura cu crema fondant

Printeaza

Prajitura cu crema fondant din: oua, zahar, amidon, faina, sare, smantana, lapte, faina, cafea solubila, zahar vanilinat, smantana, ciocolata rasa.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_fondant

pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g amidon
  • 80 g faina
  • un praf sare

pentru crema:

  • 5 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 50 g faina
  • 20 g cafea solubila
  • 15 g zahar vanilinat

pentru sosul caramel:

  • 3 linguri cu varf zahar
  • o lingura apa
  • 20 g unt
  • 3 linguri lapte
  • o lingura smantana groasa

pentru servit:

  • ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se obţine un amestec spumos. Se adaugă făina cernută cu amidonul şi se amestecă. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă cu grijă în amestecul cu făină. Se amestecă de jos în sus şi se toarnă în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie. Se coace 15 minute şi apoi se lasă pe un grătar să se răcească.

Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile, zahărul, laptele, smântână şi făina. După amestecarea acestora, se toarnă cafeaua solubilă şi zahărul vanilinat. Se amestecă 2-3 minute. Se pune compoziţia obţinută într-o crăticioară, se adaugă untul şi se fierbe până ce se obţine o cremă groasă. Se lasă la răcit.

Blatul se taie în patru benzi late care se aşază alternativ cu cremă între ele. Se dau la rece de pe o zi pe alta. Pentru sos, se topeşte zahărul, se pune untul şi se toarnă apa. Se trage cratiţa de pe foc, se pune laptele şi smântână şi se amestecă.

La servire, se toarnă un pic de sos caramel deasupra prăjiturii şi se aduce la masă cu aşchii de ciocolată rece, trecută prin râzătoare.

Prajitura cu crema fondant

Prajitura_cu_crema_fondant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.