Prajitura cu crema de nuci si frisca

Printeaza

 Prajitura cu crema de nuci si frisca

Ingrediente foaie:Prajitura cu crema de nuci si frisca

  • 100g zahăr
  • 100ml apă minerală
  • 1 ou
  • 100g margarină
  • 1 lingură amoniac
  • făină

Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat,20ml esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina, amoniacul stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet de mere, făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie mai tare.

Se frământă 10 minute aluatul şi se împarte în patru bucăţi egale din care se întind foi. Foile se coc la foc potrivit, pe spatele tăvii.

Pentru obţinerea cremei se amestecă bine toate ingredientele. Se aşază prima foaie într-o tavă, se pune cremă, apoi se aşază a doua foaie, iar cremă şi tot aşa, până când se pun toate foile.

Dacă rămâne cremă, se poate pune şi pe deasupra prăjiturii şi atunci se desenează nişte forme cu ajutorul dinţilor unei furculiţe. Prăjitura se ţine la rece înainte de a fi tăiată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.