Prajitura cu crema de lapte

Printeaza

Prajitura cu crema de lapte din: aluat foitaj, apa, zahar pudra, lapte, vanilie, galbenus de ou, gelatina, faina, unt, fructe, sos de fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_lapte

  • un pachet aluat foitaj
  • un pic de apa
  • 2 lingurite zahar pudra

pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 200 g zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 2 galbenusuri plus un ou
  • 14 g gelatina sau 3 1/2 foi gelatina
  • 100 g faina
  • 300 g unt
  • 300 g fructe zemoase

pentru decor:

  • fructe si sos de fructe

 

Mod de preparare:

In tava mare de aragaz se pune hârtie de copt. Aluatul se stropeste cu apă si se presară cu zahăr si se coace.

Se împarte apoi în patru.

Pentru cremă, se încălzeşte laptele într-o crăticioară cu un pic de zahăr, si boabele de vanilie din păstaie scoase cu vârful subţire al unui cuţit. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere.

Se amestecă separat oul, gălbenuşurile si restul zahărului până ce se obţine o cremă albă.

Se adaugă făina cernută de 3-4 ori si se amestecă bine.

Se toarnă laptele cald peste amestec, se pune din nou pe foc si se lasă până ce devine o cremă groasă.

Se adaugă 150 g unt si se lasă la topit. Restul untului se lasă pe masă, iar crema se acoperă cu folie pentru a se răci.

Intre timp, se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Se bate restul untului si se amestecă cu crema răcită.

Se trece printr-un tifon, ca să fie mai fină. Din această cremă se iau 2 linguri si se încălzesc pe foc, apoi se amestecă cu gelatina.

Se amestecă apoi cu restul cremei. Se asază foile si crema alternativ cu fructe, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă.

Se serveste cu sos de fructe si fructe.

Prajitura cu crema de lapte

Prajitura_cu_crema_de_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.