Prajitura cu crema de lamaie si branza

Printeaza

Prajitura cu crema de lamaie si branza din: zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, sare, lamaie, branza de vaci, zahar pudra, smantana, iaurt, gelatina, stafide, pere din compot, zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura cu crema de lamaie si branza

Pentru pandişpan:

  • 2 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană lapte
  • 1/2 cană ulei
  • 2 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zeamă de lămâie sau oţet

Pentru cremă:

  • 200 g brânză de vaci
  • 1 cană zahăr pudră
  • 10 linguri smântână
  • 6 linguriţe iaurt
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 plic gelatină
  • stafide, după gust
  • pere din compot, pentru decor
  • 1 plic zahăr vanilat, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru pandişpan, separi gălbenuşurile de albuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi sarea, apoi, treptat, fiecare gălbenuş în parte. După aceea, pui uleiul, laptele, praful de copt stins cu oţet sau zeamă de lămâie şi făina în ploaie, amestecând cu grijă.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o întinzi în mod egal pe toată suprafaţa. O laşi la copt 25 de minute în cuptorul preîncălzit, fără să deschizi uşa în primul sfert de oră.

Intre timp, într-un castron adânc, amesteci treptat, pentru um­plutură, brânza de vaci, zahărul, smântână, iaurtul, coaja de lămâie, gelatina dizolvată în apă rece 5 minute.

Pe lângă stafide, adăugate în cantitatea dorită, poţi să pui şi pere din compot tăiate cubuleţe.

Intinzi compoziţia pe pandişpanul răcit. La final, presari zahăr vanilat şi ţii prăjitura la frigider peste noapte sau minimum 2 ore înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.