Prajitura cu crema de espresso

Printeaza

Prajitura cu crema de espresso din: frisca lichida, cafea espresso, biscuiti cu cacao, cirese.

Ingrediente: Prajitura_cu_crema_de_espresso

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 30 ml cafea espresso
  • circa 300 g biscuiţi cu cacao
  • 200 g cireşe bine coapte, pentru topping şi decor

 

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 20 g zahăr, pe baie de aburi. Stingi focul şi adaugi cafeaua. Laşi crema să se racască, apoi încorporezi frişa bătută. Amesteci totul foarte bine.

Tapetezi cu folie de plastic o tavă mică pentru chec sau mici forme dreptunghiulare, rezistente la variaţii de temperatură. Torni o treime din cremă şi introduci tava în congelator pentru 20 de minute.

Scoţi tava de la rece şi acoperi compoziţia cu un strat de biscuiţi. Torni în strat încă o treime din cremă, laşi din nou să se închege timp de 30-40 de minute, apoi repeţi straturile şi păstrezi desertul în frigider pentru 2-3 ore.

Speli cireşele. Păstrezi câteva pentru decor, iar restul le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le fierbi împreună cu zahărul rămas ori după gust. Amesteci până obţii un sos omogen, nu prea vâscos.

Torni sosul rece de fructe peste porţiile de parfe. Decorezi cu fructe proaspete şi serveşti parfeul imediat.

Prajitura cu crema de espresso

Prajitura_cu_crema_de_espresso

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.