Prajitura cu crema de cocos si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema de cocos si glazura de ciocolata din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, esenta de rom, sare, praf de copt, ciocolata, frisca, lapte, nuca de cocos, unt, gelatina.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_cocos_si_glazura_de_ciocolata

Pentru foi:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri făină
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată:

  • 120 g ciocolată amăruie
  • 200 ml friscă lichidă

Pentru crema de cocos:

  • 375 ml lapte condensat
  • 80 g nucă de cocos
  • 90 g ciocolată albă
  • 150 ml friscă lichidă
  • 1 linguriţă gelatină

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml friscă lichidă
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Prepari crema cu 6 ore înainte de blat. Topeşti pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăţi, amestecată cu frişca lichidă. Amesteci încontinuu şi ai grijă să nu fiarbă, pentru că se strică.

Laşi crema să se răcească, apoi o păstrezi în frigider pentru 6 ore.

Pentru foi, baţi albuşurile cu sarea, apoi adaugi zahărul şi baţi până se întăreşte spuma. Mixezi gălbenuşurile cu uleiul, esenţa de rom şi le adaugi peste spumă amestecând uşor, prin răsturnare, cu o spatulă.

Adaugi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua şi amesteci delicat. Impărţi compoziţia în 3 părţi egale şi coci 3 foi, în tava de 25×30 cm tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, circa 20 de minute.

Pentru crema de cocos, pui la fiert laptele condensat şi presari nuca de cocos, apoi amesteci până când nuca absoarbe laptele. Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă, în frişca lichidă.

După ce se răceşte, pui crema în frigider.

Când vrei să asamblezi prăjitura, înmoi gelatina în 2 linguri apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain-marie. Mixezi crema de ciocolată albă, până devine spumă.

Adaugi nuca de cocos fiartă cu laptele şi gelatina călduţă. Procedezi la fel şi cu crema de ciocolată amăruie, pe care o mixezi până devine spumă.

Pui în tavă o foaie, o ungi cu crema de ciocolată, pui a doua foaie, crema de cocos şi acoperi cu a treia foaie. Dai la rece prăjitura până faci glazura.

Pui pe foc cele trei ingrediente şi amesteci, fără a lăsa să fiarbă. Intinzi glazura călduţă pe prăjitură, după care o păstrezi la rece până a doua zi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.