Prăjitură cu cremă de castane

Printeaza

Prăjitură cu cremă de castane

Prăjitură cu cremă de castane

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr tos
  • două linguri de cacao
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • un borcan de piure de castane
  • 400 ml frişca
  • 300 g ciocolată neagră
  • o conservă de litchii
  • sare
  • o lingură de esenţă de rom
  • unt

Preparare:

Frişca se pune într-un vas împreună cu piureul de castane şi se mixează. Gălbenuşurile se amestecă bine cu rahărul tos, zahărul vanilat şi se mixează până când îşi dublează volumul.

Albusurile se amesteca bine cu un praf de sare si se mixeaza pana cand nu mai cad de pe bratele mixerului. Făina se amestecă bine cu cacaoa şi ciocolata şi se pune peste gălbenuşuri.

Se adaugă esenţa de rom, albuşurile şi se amestecă. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se unge cu unt. Se toarnă compoziţia, se introduce tava în cuptor şi se coace 10-15 minute la foc mediu.

Se scoate blatul din tavă, se îndepărtează hârtia şi se rulează cu ajutorul unui şervet curat. Când este rece se unge cu crema de castane, se presară litchii tăiate, se rulează şi se decorează cu ciocolată topită.

Prăjitură cu cremă de castane

Prăjitură cu cremă de castane.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-a iesit foarte buna crema de castane. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.