Prajitura cu crema de branza si lichior de oua

Printeaza

Prajitura cu crema de branza si lichior de oua din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, lapte, cacao, brânză de vaci, smântână, cafea măcinată, lichior de ouă, lapte.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_de_branza_si_lichior_de_oua

  • 400 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguriţe cacao

Pentru umplutură:

  • 12 albuşuri
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână
  • 130 g zahăr pudră
  • 2 linguri cafea măcinată
  • 50 ml lichior de ouă
  • 100 ml lapte

Mod de preparare:

Cerni făina cu zahărul pudră şi praful de copt pe masa de lucru. Faci o gaură în făină, pui gălbenuşurile, untul, laptele şi cacaua.

Frămânţi din toate ingredientele un aluat neted, acoperi cu folie şi laşi la frigi­der două ore. Intinzi jumătate din aluat în foaie şi îl aşezi într-o tavă de 25×30 cm, îmbrăcată cu hârtie de copt.

Amesteci cafeaua mă­cinată cu laptele şi pui pe foc. Aştepţi să se răcească, după care torni lichiorul de ouă. Amesteci brânza de vaci cu smântână, zahărul şi laptele aromatizat.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. în­tinzi crema pe blatul din tavă şi deasupra dai aluatul rămas, uniform, prin răzătoarea mare.

Bagi prăjitura în cuptorul preîncălzit 30 de minute. Laşi să se răcească în formă, după care tai în porţii.

Prajitura cu crema de branza si lichior de oua

Prajitura_cu_crema_de_branza_si_lichior_de_oua

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-crema-de-branza-si-lichior-de-oua html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.