Prajitura cu cocos, ciocolata si smantana

Printeaza

Prajitura cu cocos, ciocolata si smantana din: unt de 80 % sau untură,  zahar cacao, praf de copt, faina, smantana, oua, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, ciocolată.

 

Ingrediente: Prajitura_cu_cocos_ciocolata_si_smantana

  • 150 g unt de 80 % sau untură
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 350 g făină
  • 2 linguri smântână

Pentru compoziţia cu cocos:

  • 6 albuşuri
  • 10 linguri zahăr
  • 200 g nucă cocos

Pentru cremă şi decor:

  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 plic praf pentru budincă de vanilie sau 3 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 25 g ciocolată

Mod de preparare:

Pentru foi, mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul. Adaugi smântână şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua. înveleşti aluatul în folie şi îl păstrezi la rece până prepari compoziţia cu cocos.

Pentru compoziţia cu cocos, baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi mixezi până când acesta se dizolvări bezeaua se întăreşte şi devine lucioasă, încorporezi nuca de cocos amestecând delicat, de jos în sus, cu o paletă.

Impărţi aluatul în două bucăţi egale, pe care le întinzi pe rând sub forma unor dreptunghiuri de dimensiunea tăvii (25×35 cm).

Intinzi o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt, tomi compoziţia de albuşuri cu cocos şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 °C (foc mediu), pentru aproximativ 40 de minute.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat, adaugi praful de budincă sau faina şi diluezi cu laptele rece.

Pui compoziţia pe foc mic şi amesteci energic, până se îngroaşă. După ce crema s-a răcorit, încorporezi untul. Tomi crema peste prăjitură şi razi deasupra ciocolată.

Prajitura cu cocos, ciocolata si smantana

Prajitura_cu_cocos_ciocolata_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.