Prajitura cu cirese si piscoturi

Printeaza

Prajitura cu cirese si piscoturi din: faina, unt, zahar, cacao, praf de copt, galbenusri, lapte, cirese, piscoturi, rom, budinca de vanilie, ciocolata de menaj.

Ingrediente:Prajitura_cu_cirese_si_piscoturi

pentru foi:

  • 300 g faina
  • cate 50 g unt si zahar
  • 10 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte

pentru umplutura:

  • 200 g cirese
  • 100 g piscoturi pentru sampanie
  • 2 linguri rom
  • pentru crema:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte

pentru glazura:

  • 20 g unt topit
  • 100 g ciocolata de menaj

 

Mod de preparare:

Mixezi ingredientele pen-tru foi si omogenizezi aluatul. Il imparti in 2 si le intinzi pe planseta presarata cu faina, sub forma unor foi cu dimensiunea tavii (25×35 cm). Coci foile cate 15 minute la foe mediu, pe dosul tavii presarat cu faina.

Amesteci budinca si zaharul cu 200 ml lapte rece. Fierbi restul de lapte si torni amestecul cu budin-ca. Mixezi pana seingroasa. Dupa ce s-a racit budinca, o incorporezi treptat in untul moale, frecat spuma.

Scoti samburii cireselor si stropesti fructele cu rom. Dupa 10 minute, le scurgi. Pui o foaie in tava, o ungi cu un strat fin de crema, asezi din loc in loc piscoturi rupte in bucati, presari uniform ciresele si acoperi cu restul de crema, apoi cu foaia ramasa.

Topesti la bain-marie ciocolata si untul. Glazurezi prajitura si o pastrezi in frigider 5-6 ore.

Prajitura cu cirese si piscoturi

Prajitura_cu_cirese_si_piscoturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.