Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom

Printeaza

Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom

Ingrediente:Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom

  • 300 g făină
  • 150 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • coajă rasă de lămâie
  • 15 ml esenţă de rom
  • 1 praf de copt
  • 1 kg cireşe
  • 2 linguri griş (sau pesmet)
  • sare
  • zahăr pudră
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare. Torni uleiul puţin câte puţin şi la urmă pui laptele în acelaşi mod.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas şi romul, apoi le amesteci cu gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Torni jumătate din compoziţie în tava tapetată cu făină, o nivelezi cu o lingură şi o pui la cuptor pentru 20 de minute.

Speli şi cureţi cireşele de sâmburi, le amesteci cu grisul sau pesmetul. Scoţi tava din cuptor, aşezi fructele peste coca pe jumătate coaptă, torni aluatul rămas şi-l dai la copt pentru încă 30 de minute, la foc mijlociu. După ce prăjitura s-a răcit, o pudrezi cu zahăr pudră şi vanilat. Poţi pregăti prăjitura cu visine in loc de cirese.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.