Prajitura cu cirese si esenta de migdale

Printeaza

Prajitura cu cirese si esenta de migdale din: cirese, oua, zahar pudra, faina, zahar vanilat, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de migdale.

Prajitura_cu_cirese_si_esenta_de_migdale

Ingrediente:

  • 400 g cireşe mari
  • 5-6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 5 linguri făină
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g unt topit
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie
  • o linguriţă esenţă de migdale

 

Mod de preparare:

Se curăţă cireşele de sâmburi, se spatâ in câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă în sită.

După ce s-au scurs, se pudrează cu făină.

Se separă ouăle, gălbenuşurile se eacă u sarea, albuşurile se pun într-un bol şi se bat spumă cu za­hărul, zahărul vanilat şi esenţa de migdale apoi se adaugă gălbenuşurile şi untul topit la baie de aburi.

Se bat bine şi, spre sfârşit, se adauga făina cernută. Se încorporează uşor ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă o parte din compoziţie in tavă, se întinde uniform şi se pun cireşele. Cealaltă parte de compoziţie se toarnă în altă tavă.

Se bagă compoziţiile la cuptor şi, după ce s-au copt, se scot şi se lasă să se răcească.

Compoziţia fără cireşe se scoate din tavă şi se fărâmiţează peste cealaltă compoziţie.

Se lasă să se răcească şi se serveşte pudrată cu zahăr şi coajă de lămâie verde.

 

Prajitura cu cirese si esenta de migdale

Prajitura_cu_cirese_si_esenta_de_migdale

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.