Prajitura cu cirese, nuca, rom si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu cirese, nuca, rom si ciocolata din: oua, faina, zahar, cacao, ciocolată cu lapte, scortisoara, esenta de rom, cireşe, praf de copt, nucă, ulei.

 

Ingrediente: Prajitura_cu_cirese_nuca_rom_si_ciocolata

  •  6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cu vârf cacao
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • un vârf cuţit scorţişoară
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • un castronel cireşe mari fără sâmburi
  • 1 plic praf de copt
  • 2 mâini pline de nucă zdrobită
  • ulei

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Bati spuma albuşurile cu zahăr, adaugi gălbenuşurile pe rând, făina îm­preună cu cacaua, scorţişoara, praful de copt şi esenţa de rom. Torni compoziţia într-o tavă pă­trată.

Peste compoziţie împrăştii nuca ruptă şi aşezi cireşele una lângă alta, până acoperi toată suprafaţa aluatului.

Dai tava la cuptor până trece testul scobi­torii. între timp, topeşti ciocolata pe baie de abur, cu 2 linguri ulei.

Când prăjitura este coaptă şi răcită, torni ciocolata deasupra, în start uniform. Poţi presăra deasupra fuigi de cocos.

Prajitura cu cirese, nuca, rom si ciocolata

Prajitura_cu_cirese_nuca_rom_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.