Prajitura cu ciocolata si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si scortisoara din: oua, zahar, faina, cacao, scortisoara, unt, ciocolata, frisca, cacao.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata si scortisoara

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahăr
  • 120 g făină
  • 15 g cacao
  • 1/2 linguriţă scortisoară

Pentru tavă:

  • 30 g unt
  • 30 g făină

Pentru cremă: 

  • 200 g ciocolată
  • 300 ml frişca lichidă

Pentru crema de decor:

  • 80 ml apă
  • 240 g zahăr
  • 80 g cacao
  • 1 /4 linguriţă scortisoară
  • 160 ml frişcă lichidă
  • 12 g foi gelatină
  • 50 g ciocolată albă

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi crema, pentru care se topeşte ciocolata ruptă bucăţi, se adaugă apoi frişca, se amestecă şi se dă la frigider.

Intre timp, pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se pun la bain-marie si se amestecă cu telul. După ce s-a transformat într-o cremă, se scoate de la bain-marie şi se mixează până la completa răcire.

Se amestecă făina cu cacaua si scorţişoara, se cern şi se adaugă. Se amestecă bine, se toarnă în tava de copt unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Se lasă la cuptor 20-25 de minute.

Pentru crema de decor, apa şi zahărul se pun la fiert pentru a face un sirop care, la primul clocot, se toarnă peste cacao.

Se amestecă cu telul, se pune gelatina la înmuiat în apă rece şi frişca se clocoteşte. I se adaugă gelatina înmuiată, se amestecă şi apoi se pune peste compoziţia cu cacao.

Se pune şi scorţişoara şi se amestecă energic până ce se răceşte.

Crema de interior se scoate de la frigider şi se mixează ca frişca, se taie blatul în două sau trei foi si se recompune apoi pe un platou cu cremă la mijloc.

Se toarnă crema de decor, se topeşte ciocolata albă şi se toarnă în fir subţire. Apoi, cu o scobitoare, se desenează modele cu delicateţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.