Prajitura cu ciocolata si martipan

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si martipan din: faina, unt, praf de copt, oua, cacao, lapte, frisca, ciocolata, iaurt, gelatina, martipan.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_martipan

Pentru blat:

  • 120 g făină
  • 150 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ouă
  • 175 g zahăr
  • 75 g cacao
  • 100 ml lapte cald

Pentru cremă:

  • 200 ml frişca lichidă
  • 200 g ciocolată de menaj
  • 400 ml iaurt cu fructe
  • 1 1/2 plic gelatină
  • 100 g ciocolată amăruie şi marţipan pentru ornat

 

Mod de preparare:

Mixezi untul moale timp de câteva minute, până devine pufos. Adaugi făina, în prealabil cernută împreună cu praful de copt, apoi încorporezi pe rând gălbenuşurile.

Separat, amesteci laptele călduţ cu praful de cacao, iar după ce se răceşte, încorporezi treptat această pastă, în compoziţia cu făină, amestecând încontinuu.

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu 150 g zahăr şi adaugi spuma în compoziţie, omogenizând delicat cu ajutorul telului, circular, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă cu 50×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi o coci 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 175 °C). După ce se răceşte, îl tai pe lungime, în 3 fâşii egale, dreptunghiulare.

Inmoi gelatina în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain-marie.

Amesteci iaurtul cu frişca bătută. Torni gelatina călduţă fir subţire şi omogenizezi. Topeşti la bain-marie ciocolata şi o amesteci cu -un sfert din cremă.

Aşezi într-o formă prismatică triunghiulară 2 dintre fâşii, astfel încât la îmbinarea lor sa fie vârful triunghiului.

Pui într-un poş ambele creme deodată şi torni cremă în spaţiul dintre cele 2 blaturi. Nivelezi şi acoperi cu a treia fâşie, astfel încât să formeze un triunghi.

Păstrezi desertul în frigider timp de cel puţin 3 ore, apoi îl răstorni şi îl decorezi cu ciocolată călduţă, topită la bain-marie şi cu floricele de marţipan, decupate cu forme speciale.

Tai desertul pe platou, în felii groase de 2 1/2 – 3 cm, cu un cuţit umezit, cu lama subţire, bine ascuţită şi uşor încălzită, ca să nu crape stratul de glazură de ciocolată de menaj.

Prajitura cu ciocolata si martipan

Prajitura_cu_ciocolata_si_martipan

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.