Prajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz din: unt, zahar, fulgi de ovaz, ciocolata, unt de arahide.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz

  • 200 g unt
  • 125 g zahăr
  • 1 lingură esenţă de migdale
  • 3 căni fulgi de ovăz
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • un praf de sare
  • 250 g ciocolată neagră
  • 5 linguri unt de arahide

 

Mod de preparare:

Se tapetează o tavă mai mică cu hârtie de copt (15/20 cm).

Intr-o cratiţă pusă la foc mic, se combină untul, zahărul, esenţa de migdale, apoi, când zahărul este dizolvat, se adaugă ovăzul, scorţişoara şi sarea.

Se amestecă mereu, timp de 5 minute, apoi se ia cratiţa de pe foc. Se toarnă jumătate din amestecul cu ovăz în tava tapetată cu hârtie de copt, se tasează bine şi se nivelează.

Intr-un alt castron se topesc ciocolata şi untul de arahide.

Se omogenizează şi se toarnă peste amestecul de ovăz presat, având grijă să se păstreze 1/2 din această cremă. Se aşază peste cremă restul de amestec cu fulgi de ovăz, fără a mai presa.

Deasupra se toarnă, din oc în loc, crema de ciocolată cu arahide rămasă. Când se mai răcoreşte, se introduce tava în frigider pentru 5-6 ore.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-ciocolata-si-fulgi-de-ovaz html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.