Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, frişcă, nucă de cocos, unt, ciocolată de menaj sau orice altă ciocolată topită.

Ingrediente pentru foile de pandişpan:Prajitura_cu_crema_de_cocos_si_ciocolata

  • 12 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri făină
  • praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g frişcă
  • 250 g nucă de cocos
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr

Ingrediente pentru decor:

  • ciocolată de menaj sau orice altă ciocolată topită

 

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă. Adaugi în alt vas cele 12 gălbenuşuri împreună cu 12 linguri de zahăr, 12 linguri de făină şi praful de copt.

Freci bine gălbenuşurile şi apoi adaugi în compoziţie albuşurile bătu­te spumă şi mai amesteci puţin.

Impărţi compoziţia în 2 tăvi mari, unse cu unt şi tape­tate cu făină şi le dai la copt, la foc potrivit. Pregăteşti crema aşa: lei frişca şi o pui împre­ună cu zahărul şi cu untul într-un vas la foc mic, până când compoziţia se omogenizea­ză (circa 2-3 minute).

Peste această cremă, adaugi nuca de cocos.

Va ieşi o cremă moale, dar după ce o vei pune în frigider, la rece, se va întări, lei o foaie de pandişpan şi pui cremă de nucă de cocos, apoi aşezi cealaltă foaie de pandişpan.

Deasupra, adaugi ciocolata topită şi dai prăjitura la frigider timp de 2 ore.

 

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura_cu_crema_de_cocos_si_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.