Prajitura cu ciocolata si coacaze

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si coacaze din: faina, zahar, ulei, oua, unt, lapte, praf de copt, ciocolata, cacao, sare, esenta de rom, smantana, coacaze.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata si coacaze

Pentru blat:

  • 60 g făină
  • 200 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g ciocolată neagră
  • 5 linguri cacao
  • sare
  • esenţă de rom

Pentru umplutură:

  • 250 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 50 gcoacăze congelate

 

Mod de preparare:

Topeşti untul împreună cu ciocolata, omogenizezi, adaugi cacaua, esenţa de rom, zahărul, laptele şi uleiul. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.

Incorporezi în crema de cacao gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. La final, adaugi cu mişcări uşoare albuşurile.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi, 1 după ce s-a răcit, o tai în jumătate, pe lung.

Baţi smântână cu zahărul până se transformă în frişcă şi dai deoparte un sfert din compoziţie. Restul o amesteci cu coacăzele decongelate, bine scurse. Decupezi cu o cană cercuri din blat şi le uneşti cu frişcă şi coacăze.

Deasupra decorezi cu frişca păstrată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura cu ciocolata si coacaze

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.