Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac din: ciocolată neagră, unt, zahar, sare, zahăr vanilat, făină, cacao, ricotta, zahăr pudră, coaja de portocala, mac, oua.

Prajitura_cu_ciocolata_ricotta_si_mac

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g ciocolată neagră ruptă bucăţi
  • 100 g unt
  • 185 g zahăr
  • sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 115 g făină
  • 1 lingură cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g ricotta
  • 2 linguri zahăr pudră
  • coaja rasă de la 1/2 portocală
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri mac

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata cu unt, la bain-marie. Se adaugă zahăr şi sare şi se încălzeşte amestecul timp de cca 2 min. fără însă a fi lăsat să fiarbă. Se scoate apoi din bain-ma­rie şi se înglobează făina amestecată cu cacao şi zahăr vanilat.

Intr-un castron se ameste­că ricotta cu zahăr, coajă de portocală şi gălbenuş. Se în­globează macul. într-o formă mică tapetată cu hârtie de copt se repartizează compoziţia de ciocolată.

Se aşază deasupra ameste- .cul de ricotta, cu o lingură. Se marmorează trecând o furculiţă printre straturi. Se coace 30 min. în cuptorul în­cins la 170-175 °C.

Se lasă să se răcească şi se taie cuburi. înainte de servire, se mai presară puţin zahăr şi fiecare porţie se de­corează cu fire de mentă sau lămâiţă.

Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac

Prajitura_cu_ciocolata_ricotta_si_mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.