Prajitura cu ciocolata, lapte si cacao

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj.

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata, lapte si cacao

  • 6 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 făină
  • 200 g migdale
  • 1 lingură cu vârf de cacao

 

Ingrediente crema:

  • 1 pachet de unt
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingură cacao
  • 80 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

Zdrobeşti migdalele. Baţi albuşurile spumă pe abur, împreună cu zahărul, pui făina, praful de copt, migdalele şi cacaua. Coci un blat într-o tavă cu dimensiunile de 19/24 cm, vreme de 20-25 minute.

După ce s-a copt, îl scoţi din tavă, îl laşi să se răcească şi îl tai în două pe orizontală. între timp, prepari crema.

Freci gălbenuşurile cu zahărul . Adaugi laptele, cacaua şi ciocolata şi amesteci crema pe baie de aburi, până se îngroaşă. O laşi să se răcească şi o amesteci cu untul. Pui pe un platou primul blat, torni 3/4 din cremă, o întinzi uniform, acoperi cu al doilea blat şi îmbraci prăjitura cu crema rămasă. Decorezi cu ciocolată rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.