Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Printeaza

Prajitura cu ciocolata in patru straturi din: biscuiti Oreo, unt, ciocolata, oua, zahar, faina, crema de vanilie, vanilie, gelatina, smantana.

 

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Pentru crusta:

  • 300g de biscuiţi Oreo, crema îndepărtată
  • 100g de unt, topit

Pentru stratul de negresa:

  • 100g de unt
  • 140g de ciocolată amăruie, tocată, plus extra pentru decor
  • 2 ouă medii
  • 140g de zahăr
  • 25g de făină

Pentru crema de ciocolata:

  • 500g cremă de vanilie
  • 50g de ciocolată amăruie
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 3 foi de gelatină

Pentru topping:

300ml de smântână pentru frişcă

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Intr-un robot de bucătărie, mixează biscuiţii până capătă o textură nisipoasă.

Adaugă untul şi mixează din nou. Transferă amestecul într-o tavă ceramică pentru plăcintă, de 24cm, şi presează pentru a obţine o crustă uniformă, atât la bază, cât şi pe margini. Coace crusta 10 minute pentru a se stabiliza uşor.

Pentru stratul de negresă, topeşte untul şi ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 10-15 secunde, pentru a nu arde amestecul.

Intr-un alt bol, bate ouăle până capătă o culoare deschisă, sunt spumoase şi şi-au dublat volumul, apoi adaugă zahărul şi continuă să baţi până când compoziţia se îngroaşă. încorporează cu grijă amestecul de ciocolată, folosind o spatulă, apoi adaugă făina şi procedează la fel şi cu aceasta.

Toarnă aluatul în tava ceramică şi coace totul încă 15-20 de minute, până când negresa formează o crustă deasupra.

Lasă deoparte la răcit (dacă negresa a crescut foarte mult, s-ar putea dezumfla uşor pe măsură ce se răceşte).

Când baza de negresă s-a răcit, pune crema de vanilie, ciocolata şi vanilia într-o cratiţă, la foc mediu, şi amestecă până când ciocolata s-a topit complet, la de pe foc.

Inmoaie gelatina în puţină apă rece şi, când s-a înmuiat, scoate-o din apă şi stoarce-o.

Adaug-o în amestecul cald cu ciocolată şi amestecă până când se dizolvă complet.

Lasă crema să se răcească puţin, apoi adaug-o în tavă, peste stratul de negresă. Pune totul în frigider câteva ore sau peste noapte, pentru a se stabiliza.

Scoate plăcinta din frigider cu circa 30 de minute înainte de a o servi pentru a ajunge la temperatura camerei şi a fi mai uşor de tăiat.

Chiar înainte de a o aduce la masă, bate frişca şi întinde-o peste stratul de ciocolată, apoi rade ciocolată amăruie deasupra.

 

Prajitura cu ciocolata in patru straturi

Prajitura cu ciocolata in patru straturi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.