Prajitura cu ciocolata, frisca si nuca de cocos

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuca de cocos: oua, unt, zahar pudra, zahar vanilat, frica lichida, sare, faina, ciocolata, nuca de cocos.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata.png

  • 6 ouă
  • 175 g unt
  • 275 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri frişcă lichidă
  • 1 praf de sare
  • 275 g făina

Ingrediente glazură:

  • 400 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml friscă naturală lichidă
  • nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare:

Freci spumă untul cu za­hărul, zahărul vanilat şi cu un praf de sare. Adaugi ouăle, unul câte unul şi frişca li­chidă. La final, pui făina cernută, încorporând uşor, să nu se lase alua­tul. Compoziţia obţinută o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până se coace.

Intre timp, topeşti ciocolata cu lap­te la bain-marie, împreună cu frişca lichidă. După ce s-a topit ciocola­ta şi s-a omogenizat, dai compoziţia deoparte, la răcit.

Torni glazura peste tot blatul, când aceasta este rece, după care presari prăjitura cu fulgi de nucă de cocos din belşug.

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuca de cocos

Prajitura_cu_ciocolata.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.