Prajitura cu ciocolata alba

Printeaza

 

Ingrediente:Prajitura cu ciocolata alba

  • un pachet foitaj
  • un borcan gem de corcoduşe
  • 400 g brînză de vaci
  • 500 ml frişcă
  • 150 g zahăr tos
  • o lămîie
  • 10 g gelatină
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 g fulgi de porumb
  • lapte dulce

 

Mod de preparare:

Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se întinde cu un sucitor şi se aşază într-o tavă stropită cu apă rece. Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit pînă devine auriu.

Se scoate din tavă, se aşază pe un tocător şi se lasă să se răcească. Gelatina se înmoaie cu apă rece, se dizolvă pe foc şi se lasă la răcit. Ciocolata se taie bucăţi mici şi se pune într-o oală la bain-marie.

Cînd s-a topit, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă bine cu brînză de vaci. Se adaugă zahărul tos, gelati­na, frişca şi sucul de lămîie după gust. Se aşază foaia într-o tavă, se unge cu gemul de corco­duşe, se toarnă deasupra crema şi se nivelează.

Se presară fulgii de porumb pisaţi şi se introduce la rece pentru minim 30 de minute. Daca crema de branza este prea groasa, se poate adauga putin lapte dulce.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.