Prajitura cu capsuni si crema de branza

Printeaza

Prajitura cu capsuni si crema de branza din: unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, amidon, bicarbonat, praf de copt, capsuni, branza dulce, vanilie, capsuni, zahar pudra, jeleu.

Ingrediente:Prajitura cu capsuni si crema de branza

  • 200 g unt moale, la temperatura camerei
  • 1 căni zahăr
  • 2 ouă mari
  • 1 praf de sare
  • 2 linguriţe zeamă de lămâie
  • 2 căni făină
  • 5 linguri amidon
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 150 g căpşuni

Pentru cremă şi decor:

  • 250 g brânză dulce
  • 150 g unt moale
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g căpşuni proaspete
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic jeleu transparent pentru tort

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul şi ouăle, până când se dizolvă cristalele. Adaugi sarea, zeama de lămâie, bicarbonatul, praful de copt, fructele spălate, scurse şi zdrobite cu furculiţa şi făina amestecată cu amidonul.Torni compoziţia într-o tavă de 30×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul 35-40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Pentru cremă, mixezi untul cu esenţa, zahărul pudră şi brânza dulce. întinzi crema în strat uniform pe blatul răcit şi decorezi cu felii de fructe, pe care le acoperi cu gelatină călduţă pentru tort, preparată conform indicaţiilor de pe plic.

E de preferat să o consumi după ce ai răcit-o 1 oră în frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.