Prajitura cu caise si cocos

Printeaza

O reteta de prajitura cu caise, cocos, oua, zahar tos, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, esenta de migdale, caise confiate, sare si cocos proaspat.

Ingrediente:Prajitura cu caise si cocos

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 180 g făină
  • 100 ml ulei
  • un vârf de linguriţă de praf de copt
  • 500 ml frişcă
  • 10 g gelatină
  • o linguriţă de esenţă de migdale
  • 100 g caise confiate
  • 300 ml lichior de caise
  • 100 g nucă de cocos
  • sare
  • cocos proaspăt

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă ouăle cu zahărul tos şi un praf de sare, se mixează până îşi dublesză volumul, apoi se adaugă praful de copt, uleiul şi făina. Se întinde o parte din compoziţia obţinută pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină şi se coace.

Se procedează la fel cu res:ul compoziţiei, se curăţă de fale de hârtie, se presară puţină făină ca să nu se lipească între ele şi se aşază pe un tocător.  Frişca mixată se amestecă bine cu gelatina topită la bain- marie, caisele tocate înmuiate în lichiorul de caise, apoi scurse şi esenţa de migdale.

Se adaugă jumătate din canti­tatea de nucă de cocos şi se amestecă. Se ung foile cu cremă, se suprapun şi se presară cu restul de nucă de cocos. Ca sa aiba gust mai puternic de cocos, se foloseste cocos proaspat dat pe razatoare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.