Prajitura cu caise, migdale si fulgi de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu caise, migdale si fulgi de ciocolata din: caise, unt, zahar, migdale, faina, sare, praf de copt, esenta de migdale, budinca, lapte, fulgi de ciocolata, topping de ciocolata, menta.

Ingrediente:Prajitura cu caise, migdale si fulgi de ciocolata

  • 500 g caise
  • 300 g unt
  • 170 g zahăr tos
  • 50 g migdale
  • 500 g făină
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • praf de copt
  • esenţă de migdale
  • un plic budincă de cacao
  • 450 ml lapte dulce
  • două linguri de fulgi de ciocolată
  • topping de ciocolată
  • mentă

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine cu zahărul tos, o jumătate de lin­guriţă de sare, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi se mixează până când devine ca o cremă. Se adaugă o linguriţă de esenţă de migdale, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, făina şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se lasă deo­parte timp de zece minute, apoi se împarte în bucăţi egale. Se pun bucăţile de aluat în forme de tarte mai mari unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc 20-25 de minute la foc mediu. Se scot din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se lasă să se răcească şi se amestecă bine cu fulgii de cioco­lată. Se umplu formele cu budincă, se decorează cu felii de caise, top­ping de ciocolată, mentă şi se in­troduc la rece pentru cel puţin o oră.

In lipsa formelor de tarte se pot forma coşuleţe şi se coc pe hârtie de copt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.