Prajitura cu budinca si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu budinca si ciocolata din: faina, miere, zahar, unt, oua, cacao, bicarbonat, praf de budinca, vanilie, ciocolata, smantana.

Ingrediente:Prajitura_cu_budinca_si_ciocolata

Pentru blat:

  • 400 g faină
  • 100 g miere de albine
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 3 linguri pudră de cacao fară zahăr
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri praf de budincă cu gust de vanilie
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură faină
  • 150 g unt
  • 1 linguriţă aromă de vanilie

Pentru glazură:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Mierea, zahărul şi untul se amestecă şi se încălzesc. Se iau de pe foc, se adaugă ouăle bătute, cacaua şi faina amestecată cu bicarbonatul de sodiu.

Compoziţia foarte moale se înfaşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 1-2 ore.

Pentru cremă se fierbe o budincă din lapte, zahăr, faină şi prafurile de budincă. Când budinca s-a răcit aproape de tot, se amestecă cu untul frecat cu aroma de vanilie.

Se scoate aluatul din frigider, se împarte în trei şi se întind foi dreptunghiulare subţiri. Se coc pe spatele tăvii în 8-10 minute. Se umplu foile cu cremă, şi deasupra se întinde glazura de ciocolată.

Pentru glazură se topeşte ciocolata cu smântână la foc mic şi se amestecă până ce devine cremoasă. Se lasă prăjitura la înmuiat cel puţin 1 oră, după care se poate felia şi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.