Prajitura cu branza si mere

Printeaza

Prajitura cu branza si mere

Ingrediente:Prajitura cu branza si mere

Pentru umplutură:

  • 2 ouă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 6 mere
  • 150 g de brânză dulce
  • 2 linguriţe de făină

Pentru aluat:

  • 200 g de făină
  • 75 g zahăr
  • 100 g unt sau marga¬rina
  • unt şi făină pentru tapetat tava

Preparare:

Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă rece. Se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie transparentă şi se bagă la frigider 30 de minute. Se unge tava cu unt şi cu făină şi se dă drumul la cuptor.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire în tava deja pregătită, se acoperă din nou si se dă la rece. Branza se amestecă cu ouăle, zahărul pudră, vanilia şi coaja de lămâie şi se toarnă în tavă. Peste crema de brânză se pun feliile de mere tăiate, se mai presară zahăr şi se bagă la cuptorul încins 30 de minute, iar în ultimele 10 minute se reduce focul la jumătate.

După ce s-a răcit, prajitura se pudrează cu zahăr şi se ornează cu frunzuliţe de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.