Prajitura cu branza si iaurt

Printeaza

Prajitura cu branza si iaurt din: foi de plăcintă, oua, cascaval, telemea, iaurt, zahar pudra, unt topit, lapte, praf de copt, ulei.

Prajitura_cu_branza_si_iaurt

Ingrediente:

  •  un pachet foi de plăcintă
  •  8 ouă
  •  200 g caşcaval
  •  400 g telemea
  •  500 ml iaurt
  •  150 g zahăr pudră
  •  100 g unt topit
  •  100 ml lapte
  •  un vârf de cuţit praf de copt
  •  2 linguri ulei
  •  zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Se amestecă iaurtul cu zahărul, laptele, praful de copt şi 7 ouă. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de caşcaval, telemeaua sfărâmiţată si untul.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune un prim strat de foi de plăcintă unse cu puţin ulef.  Se întinde umplutura, se acoperă cu restul foilor unse, se unge cu oul rămas amestecat cu o lingură de apă minerală şi se presară cu caşcavalul rămas.

Se coace 40 de minute si, odată coaptă, se acoperă 15 minute cu un prosop de bucătărie umezit. Apoi se taie si se presară cu zahăr.

Prajitura cu branza si iaurt

Prajitura_cu_branza_si_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.